Amahoro Amani betyder fred på språken kirundi respektive swahili. Det är ett fredsprojekt som drivs av Kvinna till Kvinna, Scouterna och Svenska PostkodLotteriet för att bidra till att nå FN:s millenniemål. Läs mer om vad Amahoro Amani är »

torsdag 15 mars 2012

Bujumbura de senaste veckorna.


Det är mycket som har hänt här i Bujumbura de senaste veckorna. Jag har varit med på en workshop om hur vi ska göra en bra Afrikansk Jamboree här i Burundi, träffat Guides (här i Burundi är alla antingen Scout eller Guide. Guides består av bara kvinnor), besökt Amahoro Amani-kontoret samt varit sjuk.

Workshopen om hur vi ska göra en bra Jamboree hölls av Per och Lazare på Svenska Scoutrådet. Vi hade workshop under en hel helg med ungefär 20 deltagare. Det viktiga under helgen var att börja diskutera hur vi vill att Jamboreen ska bli och vad var då inte bättre än att få tips och råd från andra som är mer erfarna?

De senaste dagarna har dock jag legat hemma i huset där jag bor och varit sjuk. Någon slags magsjuka/matförgiftning. Utan att kunna franska speciellt bra och bara några få ord på kirundi så vet jag inte vad läkaren sa att det var/är för fel på mig.

Guides träffade jag första gången när Per och Lazare tog med mig på ett möte där de håller hus i Bujumbura. Väldigt trevligt att prata lite mer med kvinnor än vad jag har gjort tidigare. En av mina chefer här på de Burundiska Scouterna tog även med mig för att träffa en grupp som jobbar med ett alkoholprojekt här i Burundi. I det projektet är det mest Guides, men även Scouter. Det är ganska unikt här i Afrika att Guides och Scouter jobbar ihop så det är väldigt roligt att se!

Har de senaste veckorna också hunnit med att hälsa på uppe på Amahoro Amani-kontoret och prata lite med dem. Jag skulle väldigt gärna vilja åka med till en fredsklubb och titta lite närmare på hur de jobbar. Den här första månaden har gått väldigt fort.

Hörs snart igen!