Amahoro Amani betyder fred på språken kirundi respektive swahili. Det är ett fredsprojekt som drivs av Kvinna till Kvinna, Scouterna och Svenska PostkodLotteriet för att bidra till att nå FN:s millenniemål. Läs mer om vad Amahoro Amani är »

fredag 16 mars 2012

Councilhelg och avspark i februari

Under en intensiv helg i mitten av februari träffades ett tjugotal hängivna scouter med en sak gemensamt – alla sitter i Scouternas Programgrupp. En ny och tydlig influens var de nio personer som tillsammans med mig och några andra ledare över jul och nyår besökte Burundi för att delta i Amahoro Amanis läger International Gathering. Under året har Scouternas Programgrupp samhällsengagemang som övergripande tema, vilket blir konkret via Amahoro Amani och Milleniemålen. Under helgen fick alla redan existerande och nyskapade grupper och konstellationer en chans att jobba vidare och ytterligare fördjupa sig inom sina respektive områden, men nu med ett nytt fokus – Amahoro Amani och Milleniemålen.

Helgen var fantastisk på många sätt, och energin och viljan att sprida Amahoro Amanis metoder och få dela med sig av upplevelserna man varit med om var stark. Vi sa hej då till varandra fyllda med nya tankar och uppgifter att ta tag i, och ni kommer alla få följa de olika gruppernas processer här på bloggen, och även på hemsidan www.amahoroamani.se. Håll till godo!

Elin Orvik, projektsekreterare ”Amahoro Amani – för freden vidare”