Amahoro Amani betyder fred på språken kirundi respektive swahili. Det är ett fredsprojekt som drivs av Kvinna till Kvinna, Scouterna och Svenska PostkodLotteriet för att bidra till att nå FN:s millenniemål. Läs mer om vad Amahoro Amani är »

tisdag 20 mars 2012

Scouting ska finnas överallt!

Hallå!

Vi heter Emilia och Erik och huserar främst i Malmö-Lundregionen. Båda är uppväxta i en klassisk scoutmiljö, där alla i princip var etniskt svenska och medelklass. Man skulle kunna skämta och säga att vi alla har varit ungefär samma scout, det har inte direkt funnits någon stor spridning alls. Detta känns som ett problem som hela scoutrörelsen möter. Vi bygger på ett arv där folk från en hyfsat beställd medelklass startat kårer, och där dessa kårer sedan har rekryterat i denna miljö. Inget dåligt i detta, men scouting behövs även i andra grupper. Scouting behöver finnas där den kan göra nytta, och det kan den göra överallt där det finns barn och unga. Inte bara i villaförorterna!

Vårt mål är alltså att fler unga ska få möjlighet att se scoutings kraft och möjligheter. Med fokus på de områden där det är långt till närmsta scoutkår och där man kanske inte ens vet vad scouting är.

Följ oss på resan! Den kommer antagligen gå i åttor, byta riktning, finna både nya och mer upptrampade stigar. För provar man inte, så händer det heller inte särskilt mycket. Vi är alla människor med i grunden samma behov och känslor. Lite olika förutsättningar och erfarenheter, vilket gör att vi aldrig kommer kunna visa den snabbaste eller smidigaste vägen för att nå vårt mål. Men tipsa oss gärna, om ni har tankar, idéer, erfarenhet eller något annat ni vill dela med er av.

Ni når oss lättast på våra email-adresser: erik.norberg@scout.se och emilia.sandgren@scout.se

Erik och Emilia