Amahoro Amani betyder fred på språken kirundi respektive swahili. Det är ett fredsprojekt som drivs av Kvinna till Kvinna, Scouterna och Svenska PostkodLotteriet för att bidra till att nå FN:s millenniemål. Läs mer om vad Amahoro Amani är »

torsdag 1 mars 2012

Utmanarscouting med lokalt samhällsengagemang

Vi som skriver är två gymnasieelever som efter vinterns häftiga resa till International Gathering i Burundi bokstavligen kastats in i Scouternas programutvecklingsvärld. Amahoro Amanis metoder har minst sagt tagit oss med storm.


Julius och Erik
Vad är det då vi ska göra? Kort sagt ligger fokus på att implementera Amahoro Amanis metoder i svensk utmanarscouting. Genom att skapa material och hålla workshops för kårer och utmanarscouter hoppas vi kunna inspirera scouter i åldrarna 15-18 år till lokalt engagemang för ett bättre samhälle. Projekten vi vill få utmanarscouter att dra igång behöver inte alls syfta till att lösa euro-krisen i Grekland. Vad vi är ute efter är att få igång mindre projekt som gynnar det lokala samhället. Exempel på lokala engagemang för utmanarscouter kan vara att sätta ut fler soptunnor kring centrum för att lösa problem med nedskräpning, eller att anordna läxläsningskvällar för flyktingbarn i byn. Ringar på vattnet är vad vi hoppas på. Sjuttio tusen svenska scouter kan göra mycket skillnad i Sverige. Fyrtio miljoner scouter världen över kan tillsammans göra stordåd!

Välkomna att följa vårt arbete!


Mvh,
Julius Kramer och Erik H. Ekholm