Amahoro Amani betyder fred på språken kirundi respektive swahili. Det är ett fredsprojekt som drivs av Kvinna till Kvinna, Scouterna och Svenska PostkodLotteriet för att bidra till att nå FN:s millenniemål. Läs mer om vad Amahoro Amani är »

måndag 12 mars 2012

Terminsprogram och aktivitet


Våren (som tror det eller ej är på väg) kommer för min del vara full av massa nya äventyr. Jag kommer att börja göra program för svenska scouter som är mellan 8 och 15 år. Detta programmet görs så att även de svenska scouterna ska få lära sig vad Amahoro Amanimetoden går ut på men även få in aktiviteter som rör främmande kulturer och FN:s Milleniemål, och det kallas Terminsprogrammet (läs mer om terminsprogrammen här).

Jag kommer jobba i åldersteam yngre tillsammans med en del riktigt erfarna personer som jag tror kommer bidraga massor till scouternas program. Alla som får berättat för sig om Amahoro Amani blir så otroligt taggade och tycker att det är viktigt att få in det i programmet. Jag hoppas att även kidsen kommer känna samma känsla då de själva får ta del av programmet.

Just nu i skrivande stund sitter jag och filar på en aktivitet till aktivitetsbanken. Om ett tag kan ni förhoppningsvis lära er hur man gör en afrikansk korg eller hur man leker den kenyanska leken ”jaga geten”.

Marcus Nilsen