Amahoro Amani betyder fred på språken kirundi respektive swahili. Det är ett fredsprojekt som drivs av Kvinna till Kvinna, Scouterna och Svenska PostkodLotteriet för att bidra till att nå FN:s millenniemål. Läs mer om vad Amahoro Amani är »

onsdag 11 april 2012

Omväxlande vardag i Bujumbura

Här kommer en varm hälsning från soliga Bujumbura. Trots regnperioden har det nu inte regnat nästan alls på två dagar. Vår svenska hud har varierade toner av rött och vi smörjer med ömsom solkräm, after sun och myggmedel.

I kväll är flera av oss mycket upprymda efter en omväxlande dag. På morgonen tog vi bussen tillsammans med organisationen Baho till ett område utanför staden där de hjälper änkor efter kriget att försörja sina familjer. Det är varma människor vi möter och att ordet hej, "Amahoro", även betyder fred känns helt naturligt när vi hälsar på de många människor vi träffar. De visade sina hem som de återuppbyggt och delar gärna med sig av sin vardag. Så klart är dessa människors historier gripande, och även mycket lärorika.

Efter en varm busstur kom vi sedan till en restaurang vid Tangyanikasjön där vi fick se livs levande flodhästar! De låg och glassade i viken och var mycket charmiga på några meters avstånd. Det blev flera bilder och en härlig lunch. Detta är ett land av kontraster mellan människoöden, kultur och väder.

/Emma Bauer, Projektledare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar