Amahoro Amani betyder fred på språken kirundi respektive swahili. Det är ett fredsprojekt som drivs av Kvinna till Kvinna, Scouterna och Svenska PostkodLotteriet för att bidra till att nå FN:s millenniemål. Läs mer om vad Amahoro Amani är »

fredag 20 april 2012

På väg mot NSFs Utmanarscout-ting!

Hejhej!


Söndagen spenderades i en varm konferenslokal på Scouternas kansli i Stockholm. Vi hade "infomöte" med ett gäng trevliga scouter som på ett eller annat sätt  visat intresse för att engagera sig i utmanarscoutdelen av Amahoro Amani. Rent informativa monologer varvades med intressanta diskussioner kring både det ena och det andra. Nu är vi alla mycket klokare! Härnäst ska de nyintroducerade få gå ut till kårer och snacka Amahoro Amani. Huvudsta scoutkår är redan besökt av Patrik och Robbin och kårer i Småland är kontaktade av Sylvia. Bra jobbat - nu fortsätter vi!

Idag, fredagen den 20 april, sitter vi på tåget på väg till Nykterhetsrörelsens Scoutförbunds utmanarscout-ting i Rättvik. Arrangemanget ska bombas med den där "jag har bombats med Amahoro Amani, kärlek och fred"-känslan. Med oss har vi givetvis vår rollup, flagga, PowerPoint och retoriska begåvning som verktyg. Kul ska det bli!

Wish us luck!

Vår GIGANTISKA rollup testkörs på Julius LILLA studentrum.
Mvh,