Amahoro Amani betyder fred på språken kirundi respektive swahili. Det är ett fredsprojekt som drivs av Kvinna till Kvinna, Scouterna och Svenska PostkodLotteriet för att bidra till att nå FN:s millenniemål. Läs mer om vad Amahoro Amani är »

måndag 4 juni 2012

Nånstans i skogen.

... står en liten scoutstuga. I torsdags var det platsen för utmanarscouterna från Berg scoutkår att mötas, trivas och lyssna på mig, Sylvia från Växjö, som följde med för att hålla
presentationen ”Amahoro Amani på en kvart”. (Det var nästan tur att ingen hade tagit hand om fika så att de fick koncentrera sig fullständigt på min lilla föreläsning ;-)

Mitt uppdrag: sprida information om Amahoro Amani, freds- och utvecklingsprojektet som har sitt ursprung i Afrika och som skulle användas här i Sverige som samhällsprojekt;

Mitt syfte: så ett frö, väcka en del tankar och i bästa fall motivera utmanarscouter att göra ett eget projekt lokalt i deras samhälle;

Mitt verktyg: entusiasmen och tron i projektet.

Efter min ”passionerade” presentation blev det tyst i stugan. På engelska skulle jag säga: It seemed as if they were blown away. Jag erkänner att det var mycket information på lite tid (”… en kvart”) och att man då behöver tid att fundera och reflektera, men jag hoppas att de kommer att känna sig redo och peppade att göra ett eget Amahoro Amani projekt i framtiden.
Tanken var först av alla att informera kåren att det finns någonting där man kan engagera sig och att det finns människor -som mig- som är på plats och gärna hjälper till om det behövs.
Nu är det snart dags att återkoppla med Berg scoutkår hur det ser ut med deras motivation och tidsplan och sen får vi se vad framtiden innehåller…

Vi kan göra skillnad!

//Sylvia

Sylvia är en tysk tjej som just nu volontärar åt NSF och hjälper till i Småland med utmanardelen i Amahoro Amani . Vill du också engagera dig på något sätt? Mejla Erik eller Julius!