Amahoro Amani betyder fred på språken kirundi respektive swahili. Det är ett fredsprojekt som drivs av Kvinna till Kvinna, Scouterna och Svenska PostkodLotteriet för att bidra till att nå FN:s millenniemål. Läs mer om vad Amahoro Amani är »

måndag 23 juli 2012

Dag 2 i Bujumbura

Gårdagen (söndag) började med ett besök till en väldigt stor kyrka i Bujumbura. Trots att kyrkan var så stor, var den proppfull och det var problem med att få sittplats. Så efter att ha stått upp en timme, gjorde jag Katrine sällskap utanför kyrkan. Där satt hon och pratade med ungefär fem stycken pojkar. De var väldigt snälla, och skrattade mycket; inte minst åt min krassliga franska och det faktum att de trodde Katrine var min mamma...

Efter gudstjänsten och en snabb vända tillbaka till hotellet, fortsatte vi ut till Tanganyikasjön och en VIP-strandbar som hette Bora Bora. Den var väldigt fin och Karibien-inspirerad, men ändå väldigt absurd. För gick man bara 50 meter ner på stranden så var där fullt av massa unga människor som tydligt inte hade så mycket pengar. Men de var väldigt trevliga och jag och Vibeke fick en runda i en träbåt.

På eftermiddagen träffade vi några lokala scouter och de framförde en otrolig dansföreställning för oss. Att se glädjen och entusiasmen de hade för dansen och musiken, var väldigt roligt och jag kunde inte sluta le på hela tiden.

Senare åkte jag och Ida hem till Gloria, en lokal scout, som vi övernattade hos. Hemma hos henne träffade vi många andra lokala scouter och kvällen var väldigt trevlig.

Många kramar hem till min familj och alla andra,
Sitha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar