Amahoro Amani betyder fred på språken kirundi respektive swahili. Det är ett fredsprojekt som drivs av Kvinna till Kvinna, Scouterna och Svenska PostkodLotteriet för att bidra till att nå FN:s millenniemål. Läs mer om vad Amahoro Amani är »

onsdag 18 juli 2012

Följ med oss på afrikansk Jamboree i Burundi!

Skulle du också vilja veta hur det är att delta i ett afrikanska jamboree, tillsammans med scouter från hela Afrika? Är du nyfiken på hur det är att bo hos en familj i Burundi, eller hur scouter i det lokala fredsprojektet Amahoro Amani jobbar för att skapa fred i regionen? Allt det här, och mycket mer, kommer femton svenska scouter som i dagarna beger sig söderut för en månadslång resa till Burundi och Rwanda vara med om.

Svenska kontingenten till 6th African Scout Jamboree kommer, förutom att delta i själva lägret tillsammans med scouter från hela Afrika, lära känna den burundiska kulturen närmare genom att jobba tillsammans med burundiska ungdomar, och bo hemma hos deras familjer. Genom att lära känna och jobba tillsammans med ungdomar från Amahoro Amani, kan de svenska scouterna inspireras av burundiska ungdomars drivkrafter och vilja till förändring. Äventyret fortsätter i Rwanda, där kontingenten kommer att få en snabbkurs i Rwandas historia och kultur för att avsluta turen omgivna av de fantastiskt vackra rwandiska bergen.


Vill du också veta hur allt det här är? Följ svenska kontingenten till 6th African Scout Jamboree här på Amahoro Amanis blogg! På fredag morgon supertidigt lyfter vi!