Amahoro Amani betyder fred på språken kirundi respektive swahili. Det är ett fredsprojekt som drivs av Kvinna till Kvinna, Scouterna och Svenska PostkodLotteriet för att bidra till att nå FN:s millenniemål. Läs mer om vad Amahoro Amani är »

torsdag 30 augusti 2012

Fredsboomerangen

Under sommarens Vässarö-läger Boomerang, för utmanar- och roverscouter, fanns vi (Julius, Erik och Marcus) på plats för att representera Amahoro Amani. Härlig lägerkänsla. Härliga scouter. Härligt engagemang. Härliga workshops. Ett minst sagt härligt läger. Härligt!Under lägret fick vi möjlighet att hålla två workshops där vi, förutom att berätta rent allmänt om projektet, försökte väcka tankar och idéer kring vad som kan göras här hemma i Sverige med hjälp av Amahoro Amanis metoder. Lägret hade också en så kallad mässdag där vi ställde ut med en übersnygg monter. Mässdagen bjöd inte på särskilt många lediga minuter för vår del, för vid Amahoro Amani var det ständig action och mycket folk! Jätteroligt och inspirerande! Dessutom lyckades vi samla in över 50 mejladresser till nyfikna scouter som på ett eller annat sätt är intresserade av att engagera sig eller veta mer om internationell scouting, samhällsengagemang och mångfald.

Till er som lämnade er mejladress: we’ll keep in touch!

Till er som inte lämnade er mejladress: Mejla erik.ekholm@scout.se och/eller julius.kramer@scout.se om ni är intresserade. Hör av er!