Amahoro Amani betyder fred på språken kirundi respektive swahili. Det är ett fredsprojekt som drivs av Kvinna till Kvinna, Scouterna och Svenska PostkodLotteriet för att bidra till att nå FN:s millenniemål. Läs mer om vad Amahoro Amani är »

måndag 6 augusti 2012

Trumlektion i deltagarbyn

-Du ska slå här i mitten, säger tjejen som står bredvid mig och ritar en cirkel i mitten på trumman.
När jag går ner genom deltagarbyn hör jag trummorna på långt håll men det låter inte lika bra som vanligt. När jag kommer närmare ser jag att det är en trummlektion som är i full fart. Det står 12-15 trummor i en halvcirkel omgärdad av ett 30 tal personer som lyssnar intresserat på killen som talar om och visar en ny slagserie. De får snart till takten och det är fantastiskt hur fort de lär sig. Jag försöker att lära mig lite i bakgrunden men det är svårt för mig med dålig rytmkänsla att hänga med i det snabba tempot. När de lärt sig några olika slagserier bryter festen loss och de börjar dansa och sjunga till trummslagen. Ett moln av rött dam börjar fylla luften och jag vandrar vidare mot nya möten, upplevelser och äventyr på den 6e afrikanska scout jamboreen.
/ Peter Karlbom