Amahoro Amani betyder fred på språken kirundi respektive swahili. Det är ett fredsprojekt som drivs av Kvinna till Kvinna, Scouterna och Svenska PostkodLotteriet för att bidra till att nå FN:s millenniemål. Läs mer om vad Amahoro Amani är »

torsdag 2 augusti 2012

Vi är på jamboree!

Då har vi varit på läger en vecka, det började som många andra läger med en stor invigning.
Förutom många långa tal på franska fick vi se på Brundis berömda trummor och lite afrikansk dans.

På kvällen hade vi ett mötte med ledarna för IST/EIS, vi skulle alla få välja uppgifter som vi skulle utföra under lägret, jag blev med i General Services och tog som undergrupp sjukvårdsteamet.
Det visade sig snart att jag inte bara blev medlem i sjukvårdsteamet utan också vise ordförande, under Dr Valentine.

Med hjälp av våra medlemmar fixade vi två stora tält som blev bassen för vårt "sjukhus", eftersom det inte fanns några mediciner eller sjukvårdsartiklar fick jag och doktorn åka in till Gitega och handla. Sjukvårdsteamet på lägret har hand om ca 500 scouter och några poliser!

För länge sedan satt jag och funderade på vad jag ska göra med mitt liv, funderade på att starta ett sjukhus i Afrika, för att på så sett hjälpa så många som möjligt. Och nu sitter jag i ett "sjukhus" i just Afrika som jag har hjälpt bygga och har hand om, har svårt att greppa just detta just nu... Men det känns UNDERBART!!!

Mvh Tobbe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar