Amahoro Amani betyder fred på språken kirundi respektive swahili. Det är ett fredsprojekt som drivs av Kvinna till Kvinna, Scouterna och Svenska PostkodLotteriet för att bidra till att nå FN:s millenniemål. Läs mer om vad Amahoro Amani är »

torsdag 18 oktober 2012

Möte med UScK i Staden på G

I våras fick alla glada ombud på Nykterhetsrörelsens Scoutförbunds (NSF) ting i Rättvik delta i en informerande och inspirerande workshop om Amahoro Amani (läs mer i blogginlägget "Rättvik - staden som aldrig sover"). För er som inte har superduperkoll på scoutslang kan vi börja med att förklara att ett ting är utmanarscouternas (åldrarna 15-19 år) årsmöte, där viktiga beslut om den egna verksamheten fattas. Ombuden på just det här tinget blev inspirerade av workshopen, och röstade därför igenom ett förslag som skulle ge NSF:s utmanarscoutkommitté (UScK) i uppdrag att baka in en massa Amahoro Amani i verksamheten, vilket var anledningen till vår resa till Göteborg förra helgen.

Göteborg - vilken stad! Och Utby - vilken stadsdel! Vi välkomnades av UScK med öppna famnar och inledde mötet med att på en rosa postit-lapp anteckna ett par målsättningar med vår träff. Väldigt snabbt kom vi fram till att alla egentligen hade en ganska bra bild av hur en mer "Amahoro Amani-fierad" NSF-verksamhet kunde se ut. Nu var det bara att prata igenom alla funderingar och lägga upp en plan för fortsatt arbete.

Vi ska tillsammans med UScK jobba in Amahoro Amani i en "utmaning" (nytt namn under konstruktion) där utmanarscouter i NSF ska kunna premieras för aktiv verksamhet, för att bland annat undvika den obeskrivligt farliga s.k. "fikadöden" (se utmanarboken "Våga utmana!"). Ett roligt och givande möte i Utby ingav tro på mänskligheten och hopp om framtiden.

Räkna med att i framtiden få läsa ännu mer om NSF:s utmanarscouter och Amahoro Amani!

Ha det gôtt (på bred göteborgska)!

//Julius och Erik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar