Amahoro Amani betyder fred på språken kirundi respektive swahili. Det är ett fredsprojekt som drivs av Kvinna till Kvinna, Scouterna och Svenska PostkodLotteriet för att bidra till att nå FN:s millenniemål. Läs mer om vad Amahoro Amani är »

fredag 16 november 2012

FADI utsatta för hot i östra Kongo

Bild lånad från Kvinna till Kvinnas hemsida
Kvinna till Kvinna skriver idag på sina hemsida om att våldet trappats upp i östra Kongo. Organisationen FADI som Amahoro Amani arbetar tillsammans med är utsatta för dödshot, trakasserier och andra hot. Våldet i provinsen Syd-Kivu, runt staden Uvira, har den senaste månaden trappats upp. De sista två veckorna har in- och utresor ur staden stoppats för att förhindra utvecklingen.

Eric Lwa Mwenge som jobbar på organisationen berättar att situationen har blivit värre och att det inte bara är han som blir hotat längre utan även hans familj. Han har försökt få hjälp av de lokala myndigheterna, men de har ingen möjlighet att hjälpa honom eller hans familj.
"Om vi som tror på en förändring lämnar landet, hur ska då säkerheten någonsin kunna bli bättre? Hur ska det kunna bli fred då? Jag måste stanna." Citat från texten på Kvinna till Kvinnas hemsida.

Vill du läsa hela artikeln? Läs mer här.

Bild lånad från http://farm7.static.flickr.com/6050/5891149311_925140caa0.jpg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar