Amahoro Amani betyder fred på språken kirundi respektive swahili. Det är ett fredsprojekt som drivs av Kvinna till Kvinna, Scouterna och Svenska PostkodLotteriet för att bidra till att nå FN:s millenniemål. Läs mer om vad Amahoro Amani är »

onsdag 28 november 2012

Julius, Erik, Kungen + 997 andra scouter på Demokratikalas

Med stort fokus på integration, tolerans och mångfald lämnade invigningen ingen oberörd. "Demokratijamboree" kallades årets jättekalas för svenska scouter som hölls förra helgen i Fryshusets lokaler i Stockholm. Festen utgjorde både Svenska Scoutrådets årsmöte och nya riksorganisationen Scouternas första stämma, plus en massa andra spännande aktiviteter, workshops och utställare. Bland alla tusen scouter fanns två glada killar från Amahoro Amani på plats - med både utställning och workshop.


Intresset för Amahoro Amani - för freden vidare, och hörnan vi delade med Scouternas internationella avdelning, var jättestort - precis som väntat, och en himla massa sprillans nytryckta foldrar delades ut till många nyfikna besökare. Montern fick finbesök av utmanarscouter, kårordföranden, ledare, scoutkonsulenter, ledamöter i World Scout Committee och Kungen (den sistnämnda under vår lunch - synd för honom).

Workshopen blev lyckad, även om inte riktigt alla anmälda hade möjlighet att delta på grund av lite för vilda förhandlingar i plenum. Deltagarna blev introducerade till projektet - både i Stora sjöområdet och Sverige, och metoden, samt fick i bikupor själva diskutera kring frågeställningar om samhällsengagemang och lokala problem.

Vi hoppas att alla vi pratade med kände sig både informerade och inspirerade, och vissa kanske även jättepeppade på att starta egna projekt för ett bättre samhälle.

Demokratijamboreen markerade starten på en ny tidsera för svensk scouting - och Amahoro Amani är med i leken!

Mvh,
Julius och Erik

Ps. Gå in och gilla nya sidan Amahoro Amani - för freden vidare på Facebook!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar