Amahoro Amani betyder fred på språken kirundi respektive swahili. Det är ett fredsprojekt som drivs av Kvinna till Kvinna, Scouterna och Svenska PostkodLotteriet för att bidra till att nå FN:s millenniemål. Läs mer om vad Amahoro Amani är »

fredag 14 december 2012

"Så gör Scouterna världen bättre" - nytt arbetsmaterial om samhällsengagemang

Scouternas nya arbetsmaterial kring samhällsengagemang har fokus på FN:s åtta millenniemål.

Scouterna har släppt sitt nya material om samhällsengagemang. Med inspiration, tips och aktiviteter ska det bli lättare för scoutkårer och scoutavdelningar att arbeta med att göra världen bättre.

Materialet är en digital presentation, en hemsida, som anpassar sig till både mobil, läsplattor och datorn. Scoutledarna kan bära med sig tipsen om samhällsengagemang i fickan, helt enkelt.

Nathalie har jobbat
med att ta fram materialet.
– Vi fick jättebra respons på materialet under Demokratijamboreen och en scoutledare sa till mig att det här var precis ett sånt stöd som hon saknat, säger Nathalie C. Andersson som har jobbat med projektet under hösten.

I materialet kan scoutledarna klicka sig runt och läsa om FN:s millenniemål, hur man kan koppla målspår till samhällsengagemang och hur man kan arbeta med märken samtidigt som man jobbar med att skapa en medvetenhet om möjligheter och problem i samhället.

– Det finns också en slags Aktivitetsbank som vi har fyllt med specialgjorda aktiviteter. Vi hoppas att scoutledarna kommer att använda och framför allt att inspireras av materialet ”Så gör Scouterna världen bättre”, säger Nathalie C. Andersson.

Adressen till materialet är: www.scouterna.se/samhallsengagemang

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar