Amahoro Amani betyder fred på språken kirundi respektive swahili. Det är ett fredsprojekt som drivs av Kvinna till Kvinna, Scouterna och Svenska PostkodLotteriet för att bidra till att nå FN:s millenniemål. Läs mer om vad Amahoro Amani är »

måndag 4 februari 2013

Julhjältar på stan - del 2. "Många bäckar små"

Det här är andra delen i en serie blogginlägg skrivna av Paulina Troillet, gymnasieelev i Stockholm, och Rebecca Söderberg, utmanarscout i Håbo scoutkår, som dagarna innan jul bestämde sig för att göra en insats. Klicka här för att komma till första blogginlägget.

Alla påsar innehöll en lussebulle,
två mackor och en hälsning.
Dagen innan avslutningen var vi ett stort gäng, jag skulle nästan vilja säga att det var alla eleverna, som hjälptes åt med förberedelser på ett eller annat sätt. Någon hade bil och var villig att ställa upp som chaufför för att hämta brödet, några handlade pålägg, några hjälpte till med att skära bröd, fixa smörgåsar av brödet, plasta in smörgåsarna, lägga brödet i påsar och skriva små lappar med texten ”God jul” på. När allt stod klart var det bara att vänta tills natt blev dag och det var dags att ge sig iväg med vad som blev nästan 140 smörgåsar uppdelade i nästan 70 påsar tillsammans med en lussebulle i varje.

Några av oss 18 som under två
timmar gick runt på stan.
I Stockholm var vi totalt 18 stycken som gick runt i dryga två timmar och delade ut bröd. Det gick som vi hoppats, inte en enda smörgås tog vi med oss tillbaka hem. Två tredjedelar delades ut på gatorna, resten gick till två härbärgen. Det är visserligen synd att det var i behov, men samtidigt kul att veta att man på något sätt kunnat göra en skillnad. Det var ingen stor skillnad. Inte i världen och inte någon långvarig skillnad men åtminstone kanske för en liten stund. Under en liten stund så kunde någon kanske glömma bort hungern som annars alltid är där.

Det var många som på något sätt bidrog till det här ”uppdraget”. Både Konditoriet där jag jobbar, eleverna som hjälpte till med att göra i ordning smörgåsar, skolkaféet som lånade ut köksredskap och de elever som åkte iväg för att slutföra hjältedådet.

Jag hoppas att fler kan bli inspirerade av den här lilla insatsen vi gjorde - tillsammans kan vi göra en skillnad. Många bäckar små.
...

Klicka här för att läsa det tredje och sista blogginlägget av Rebecca och Paulina.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar