Amahoro Amani betyder fred på språken kirundi respektive swahili. Det är ett fredsprojekt som drivs av Kvinna till Kvinna, Scouterna och Svenska PostkodLotteriet för att bidra till att nå FN:s millenniemål. Läs mer om vad Amahoro Amani är »

torsdag 25 april 2013

Besök hos l'Association des Guides du Burundi

Majoriteten av tiden spenderas på det gemensamma Amahoro Amani-kontoret, men ett par andra besök görs givetvis också. Igår bar det av till Girl Guide-kontoret där vi träffade Doryne som är Chief Commissioner (ideell ordförande), Justine som varit det alldeles nyligen innan hon lämnade över till Doryne och Lorraine som är det som kallas PAA, Permanent Amahoro Amani; det finns en anställd i varje organisation som fokuserar på samarbetet och arbetet med Amahoro Amani och fredsklubbarna.

Nedan en bild på Doryne och Lorraine, en på det fotografi vi hittade från förra årets Redo att Leda-samarbete och sist en av flera bilder på Olave Baden-Powell.

I det sistnämnda fallet har vi verkligen något att lära i Sverige när det kommer till historieskrivning. För om du tänker efter: hur många gånger har du inte hört historien om militären BP, det gemensamma lägret för pojkar från olika samhällsklasser och om Scouting for Boys? Men vad vet du egentligen om hur flickscoutrörelsen grundades, om hur de båda rörelserna kom till Sverige och om hur olikheter och likheter etablerats över tid? Och rent konkret: har du någonsin sett ett sådant här dubbelporträtt av scoutrörelsens grundare i en scoutlokal i Sverige?




Här ett utdrag från en artikel om flickscoutings 100-årsfirande som avslutades under förra året efter tre års firande över hela världen. I år är det 100 år sedan det första gemensamma flickscoutförbundet bildades i Sverige!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar