Amahoro Amani betyder fred på språken kirundi respektive swahili. Det är ett fredsprojekt som drivs av Kvinna till Kvinna, Scouterna och Svenska PostkodLotteriet för att bidra till att nå FN:s millenniemål. Läs mer om vad Amahoro Amani är »

tisdag 2 april 2013

Burundiska kvinnor bar vitt på kvinnodagen

Guider i vitt

På internationella kvinnodagen bjöd de burundiska guiderna in kvinnor som bor i Burundi, via Radio Publique Africaine, att klä sig i vitt under dagen för att signalera perfektion, oskuldfull och stolthet för att vara kvinna. Det var också en chans för alla kvinnor att tänka på sig själva och på andra kvinnor runt om i världen och besvär som rör dem.Burundiska kvinnor i vitt


En annan tradition som de burundiska guiderna har är att besöka ett barnhem under internationella kvinnodagen. Barnhemmet som de besökte heter Orphelinat des Sœurs Calcutta och de tog med sig grötpulver och socker som gåvor. Det var ett organiserat besök för att de föräldralösa barnen skulle få lite kärlek eftersom de här barnen inte har kunnat få det från sina mammor.

Guider besöker ett barnhem


De bytte blöjor på barnen och umgicks med dem efter lunch för att skapa ett ögonblick av lycka för de här föräldralösa barnen så att de fick känna sig omhändertagna eftersom de saknar biologiska föräldrar.
Guider besöker ett barnhem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar