Amahoro Amani betyder fred på språken kirundi respektive swahili. Det är ett fredsprojekt som drivs av Kvinna till Kvinna, Scouterna och Svenska PostkodLotteriet för att bidra till att nå FN:s millenniemål. Läs mer om vad Amahoro Amani är »

onsdag 24 april 2013

Sandra och Per från Scouternas kansli på plats i Bujumbura

Under den här veckan är Sandra och Per på plats i Bujumbura, Burundi för att jobba på Amahoro Amanis kontor här. Bilden till höger visar utsiken från kontorets balkong på ena hållet, på andra hållet är vägen. Vi jobbar tillsammans med de fem personer som är anställda i projektet på det gemensamma kontoret och träffar personer som är engagerade och anställda inom ramen för Amahoro Amani och i de åtta olika organisationer som tillsammans ingår i projektet. Givetvis passar vi även på att träffa andra personer som finns här; scouts och guides och engagerade i civilsamhället på olika vis. Vi jobbar främst med rapporteringar och kommunikationslösningar, men sitter även med när strategin för projektet och relationen diskuteras.

Anledningen till att vi är här just nu är dubbel; Den huvudsakliga är att det under veckoslutet arrangeras en stor träff (retreat) för aktörer från alla organisationerna (Scout- och Guideorganisationer i Burundi, Rwanda, Nord- och Sydkivu), den kommer vi att finnas med vid för att lyssna in och diskutera Amahoro Amani. Vart är Amahoro Amani på väg? Hur behöver det utvecklas för att alla aktörer ska uppleva det konstruktivt? Vad kan vi samarbeta kring? Hur bygger vi vidare på det stora förtroende som finns för Amahoro Amani i regionen?

Den andra är att Per slutar sin anställning på Scouterna inom kort och lämnar över delar av ansvaret till Sandra, som nu alltså är med för att bli introducerad på plats. Hon passar därmed på att göra mängder av korta och långa intervjuer: både för att kunna plocka hem stories och erfarenheter, och för att få koll på vem som är vem i projektet. En överlämning som på det stora hela är avgörande för att arbetet på hemmaplan ska fortsätta utvecklas på ett konstruktivt sätt. Hem kommer vi i nästa vecka laddade med rapportmaterial, ny input och nya idéer för projektet och relationen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar