Amahoro Amani betyder fred på språken kirundi respektive swahili. Det är ett fredsprojekt som drivs av Kvinna till Kvinna, Scouterna och Svenska PostkodLotteriet för att bidra till att nå FN:s millenniemål. Läs mer om vad Amahoro Amani är »

tisdag 28 maj 2013

Redo att leda, Burundi - nu har du chans att vara en del av nästa utbyte!

För nästan tio år sedan såddes ett frö till samarbete mellan scouter och guides i Stora Sjöregionen i östra Afrika och i Sverige, nätverk byggdes och kontakter skapades. Samarbetet är idag brett och innefattar till exempel utbyten och gemensam programmaterialsutveckling. En stor del i samarbetet är ett tredelat projekt på temat Kvinnligt ledarskap.

Våren 2012 genomfördes en resa till Burundi som präglades av diskussioner, aktiviteter, idéer för framtiden och en och annan kulturkrock. En grund för fler möten och samarbeten skapades och med stort engagemang reste den svenska delegationen hem. Både i Sverige och i Burundi lever projektet vidare och nu startar del två i projektet!

Med årets utbyte vill vi lära oss mer av varandras vardag och om de utmaningar som man ställs inför för som kvinna. Vad tampas kvinnor i Burundi med? Vad tampas kvinnor i Sverige med? Vilka likheter och skillnader kan vi finna i varandras erfarenheter och berättelser, och i hur våra samhällen ser ut?

På denna resa vill vi sätta teorin i praktik, vi tar med oss diskussionerna från förra resan då fokus var övergripande Kvinnligt ledarskap. Denna gång gör vi ledarskapet praktiskt genom ”learning by doing”. Vi vill dela med oss av våra verktyg och lära oss mer om de metoder som används i Burundi.

Anmälan
Ansökan sker genom ett personligt brev som skickas till redoattleda@scouterna.se.
Det vi vill att du ska ha med är:
  • Vem du är 
  • Din ålder 
  • Scoutengagemang
  • Varför du vill åka.
  • Var du tror att du är och vad du tror du gör om 5 år.
Max en A4-sida
Sista ansökningsdag är 1:a augusti.

Praktisk information
För vem: Du som är kvinna och över 18 år
När: Två veckor runt nyår 2013/2014, med två förträffar under hösten 2013 samt en efterträff under våren 2014.
Var: Bujumbura, Burundi och Kigali, Rwanda
Kostnad: Ca 4000:- (inkl. förträffar T/R, resan, mat och logi, visum) Vaccination samt fickpengar tillkommer.

Vi söker efter dig som:
  • är kvinna och över 18 år
  • har ett öppet sinne och en nyfikenhet på andra kulturer
  • har ett intresse för ledarskapsfrågor
  • vill utbyta erfarenheter och möta kvinnor i Stora Sjöområdet
  • är villig och beredd att lägga ner tid och engagemang i projektet före och efter resan till Burundi
Majoriteten av de resande ska vara under 25 år pga. våra finansiärer Gustav V:s 90 års fond och Folke Bernadottes minnesfond.

Arbetsspråket kommer att vara engelska, vilket är en utmaning för många av kvinnorna i Stora Sjöområdet. I Stora Sjöområdet är franska och kirundi modersmålen. 

Har du frågor? Maila till redoattleda@scouterna.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar