Amahoro Amani betyder fred på språken kirundi respektive swahili. Det är ett fredsprojekt som drivs av Kvinna till Kvinna, Scouterna och Svenska PostkodLotteriet för att bidra till att nå FN:s millenniemål. Läs mer om vad Amahoro Amani är »

tisdag 21 maj 2013

Stöd världens modigaste mammor på mors dag!

MOR TILL MOR. Uppvakta någon på Mors Dag, samtidigt som du stödjer kvinnorättsaktivister. Din gåva hjälper Kvinna till Kvinna att hjälpa mer än 130 kvinnoorganisationer världen över. Tack vare ditt stöd kan de skapa mötesplatser för kvinnor i miljöer där det är svårt att träffas, påverka politiker, utbilda om kvinnors mänskliga rättigheter och motverka våld mot kvinnor.

Livet som kvinnorättsaktivist är ofta hårt, slitsamt och farligt. Extra tung är kampen för de aktivister som också är mödrar. Med kampanjen Mor till Mor vill Kvinna till Kvinna belysa deras situation – och visa hur du kan stödja deras viktiga arbete.

En av dessa aktivister är Olfat Mahmoud, som arbetar med kvinnors rättigheter i Beiruts största flyktingläger. Hot, våld och ryktesspridning tillhör hennes vardag.
– Jag har blivit hotad många gånger. Jag oroar mig främst för mina barn, för det är genom dem man kan skada mig mest. Jag frågar mig ofta om jag tillbringar tillräckligt mycket tid med barnen och familjen. Ibland måste jag välja mellan dem och mitt arbete – det är svårt.

Ett annat problem är att många har fördomar om kvinnorättsaktivister. Kvinnor som engagerar sig i dessa frågor hamnar ofta utanför den sociala gemenskapen.
Bland de största utmaningarna för kvinnorättsaktivister idag, enligt Olfat Mahmoud, är globala konflikter som hindrar kvinnor från att sprida information om och förespråka kvinnors rättigheter.
– I Libanon kan vi tydligt se bevis på detta genom krisen som just nu pågår i Syrien. Mycket fokus ligger på att stötta nyanlända kvinnor och familjer från Syrien. Det är såklart ett väldigt viktigt arbete, men det är samtidigt viktigt att inse att detta påverkar vårt arbete med att systematiskt förändra samhället gällande kvinnors rättigheter.

Mer information om kampanjen och om hur du kan delta och stötta.
Du kan även skicka ett Mors Dags-sms och samtidigt skänka 50 kronor till världens modigaste mammor. Du får ett tack-sms som du kan skicka vidare till någon du vill uppvakta på Mors Dag. Sms:a MOR till 72 980.

Vi kan lova att din gåva gör skillnad, och hjälper världens modigaste mammor att fortsätta kämpa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar