Amahoro Amani betyder fred på språken kirundi respektive swahili. Det är ett fredsprojekt som drivs av Kvinna till Kvinna, Scouterna och Svenska PostkodLotteriet för att bidra till att nå FN:s millenniemål. Läs mer om vad Amahoro Amani är »

tisdag 8 oktober 2013

Ett av världens största internationella scoutarrangemang sker i oktober varje år!

Vad har du gemensamt med en scout i Rwanda, Argentina eller Frankrike? En hel del troligtvis! Om inte annat att ni båda brinner för scouting och det är ju inte en dålig början på ett samtal, eller hur?

Genom Scouterna finns möjlighet att möta ungdomar från hela världen; på arrangemang, läger och scoutcenter. Men även på nätet när det är JOTI – Jamboree on the Internet. I år höjer vi ribban för vad JOTI är i Sverige genom att ta fram ett aktivitetspaket med inspiration och samtalsmetoder. 

Genom att vi alla sedan delar med oss av helgens samtal och möten skapar vi tillsammans en bredare bild av vad internationell scouting är, och inspirerar fler scouter till en mer global verksamhet!

JOTI är ett internationellt arrangemang som hålls den tredje helgen i oktober varje år. Det är ett av WOSM:s (The World Organization of the Scout Movement) officiella arrangemang. Scouter möts över hela jorden med hjälp av olika tekniska lösningar beroende på vad som finns tillgängligt; allt från webbläsare till mejl, chattprogram, mikrofoner, scanners och digitalkameror.

Genom att delta kan du och dina scoutvänner få kontakt med scouter över hela världen. Det är helt enkelt världens billigaste och enklaste internationella arrangemang!

Mer information hittar ni på Scoutservice.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar